Z kultura hip hop związany od połowy lat 90. Pierwsze swoje utwory tworzył na amatorskim sprzęcie jednej z piwnic katowickich kamienic. Członek współzałożyciel kapeli rapowej Pakt Południa, z która nagrał 3 płyty. Kolejne dokonania Azeta to płyta z Pepperonixem i Kiu Fiu jako Esdwadethugz.

Azet współpracuje z wieloma raperami z undegrandu. W tym roku podjął współpracę z francuskim artystysta sceny reaage Rude Aziz. Ma na koncie około 100 koncertow.

Od dwóch lat Azet nagrywa w gliwickim studio BC Records. Ekipa ta odpowiedzialna jest również za klipy video dostępne na youtube.

Obecnie nagrywa swoją 3 solowa płytę, której premiera planowana jest na początku nowego roku.

Dyskografia.
2000 Sds"Projekt Własny"(Kaseta Demo)
2001 Pakt Południa"Nielegal Ekstraklasa"
2005 Pakt Południa"Zjednoczenie Stref-Biegne"
2008 Pakt Południa"Operacja Mesjasz"
2012 Azet"Innowacja Projekt"
2015 Esdwadethugz"Terapia"
2016 Azet"Miasta Serce"